Partener de implementare

Închis

Sanatate

O Inima - reabilitarea Sectiei de Terapie Intensiva a INSMC

Asociatia Sonia Maria

Suma target

7.022 RON

50.000 RON

61 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

O INIMĂ, campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Sectiei de Terapie Intensivă a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” București, este o chemare publică la solidaritate cu copiii tratați aici în condiții nesigure și fără echipamentul necesar.Fiecare zi în spital este o luptă a doctorilor atât cu afecțiunile grave ale copiilor, dar și cu lipsa soluțiilor pe termen scurt și lung pentru îngrijirea lor în condiții favorabile depășirii acestei vulnerabilități extreme.Ne propunem să construim un spațiu protector unde micuții pacienți să poată fi tratați în condiții identice cu cele din străinătate, chiar aici, într-un spital “de stat” românesc.Renovarea completă propusă de ASM și INSMC va crește capacitatea de tratare a cazurilor cu 20%.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

22.11.2017 - 31.12.2018

Scopul proiectului

În cei doi ani de campanie, ne propunem să strângem fondurile necesare renovării, eradicării infecțiilor nosocomiale, recompartimentării și dotării cu echipamente specializate necesare secției de terapie intensivă a INSMC. Reabilitarea completă propusă de ASM și INSMC va crește capacitatea de tratare a cazurilor cu 20%.

Beneficiarii proiectului

Anual, peste 500 de copii nou-născuți, sugari și copii mai mari din București și alte 7 județe sunt internați în secția de terapie intensivă a INSMC cu sepsisuri neonatale, infecții respiratorii severe, pneumonii, malformații congenitale cardiace, afecțiuni genetice, boli de metabolism cu implicații la nivel neurologic sau alte afecțiuni care le pun viețile în pericol.Ne propunem să construim împreună un spațiu protector unde micuții pacienți să poată fi tratați în condiții identice cu cele din străinătate, chiar aici, într-un spital “de stat” românesc.Renovarea completă propusă de ASM și INSMC va crește capacitatea de tratare a cazurilor cu 20%.

De ce să donez?

Peste 500 de copii nou-născuți, sugari și copii mai mari din București și alte 7 județe sunt internați anual în stare gravă la INSMC cu afecțiuni care le pun viețile în pericol. Doctorii luptă neîncetat să îi salveze, dar luptă și cu lipsa echipamentelor în condițiile de neconforme cu normele unei secții de terapie intensivă pentru copii. Spațiul trebuie reabilitat, altfel doctorii sunt neputincioși în tratarea copiilor.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Sonia Maria

Asociația Sonia Maria și-a început activitatea în anul 2013 cu scopul de a sprijini interesele copiilor diagnosticați cu malformații cardiace congenitale și ale celor ce suferă de hipoacuzie severă, precum și influențarea creșterii calității actului medical prin tot ce presupune aceasta: facilitarea oferirii de servicii medicale de calitate într-un mediu ce nu pune în pericol vindecarea pacienților; dezvoltarea și implementarea de politici de sănătate publică; creșterea accesului pacienților la servicii de asistență medicală de calitate. In dezvoltarea programului național de screening auditiv neonatal s-a folosit cercetarea realizată în cadrul asociației, astfel toți copiii născuți în Romania după 2019 vor fi testați la naștere.