Partener de implementare

Închis

Sanatate

PEDITEL 1791 - Un apel si panica dispare. Asistenta medicala gratuita pentru copiii de la tara

Fundatia Parinti din Romania

Suma target

7.775 RON

50.000 RON

194 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

In Romania sunt 600 de sate fara medic si peste 1.500 de localitati cu spital aflat la minim 50 km departare. Fara infrastructura rurtiera, comunitati izolte- montane sau in Delta, fara transport in comun sat- oras, fara utilitati si facilitati: apa curenta, canalizare, incalzire, comunitati greu accesibile. In Romania peste 40 % dintre copiii 0-18 ani traiesc in mediul rrual. Sansa lor la sanatate si la dezvoltare este net inferioara comparativ cu copiii din marile oase si orasele universitare ca: Bucuresti, Cluj , Iasi, Timisoara. Prin implicare ta, peste 5,000 de copii vor avea acces la asistenta medicala pediatrica gratuita, prin telefon, copii din mediul rural

Detalii proiect

Aria de acoperire

Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea

Perioada donații

12.04.2019 - 30.06.2019

Scopul proiectului

Medicii Peditel 1791 sa ofera asistenta medicala pediatrica, gratuita, non stop, prin telefon, pentru 5,000 de copii din mediul rural, din comunitati fara medic, cu medic/ spital la minim 50 km, localitati izolate https://evz.ro/copilul-bolnav-peditel.html

Beneficiarii proiectului

5,000 de copii care au probleme medicale non urgente, care traisc in comunitati rurale, fara medic/ spital, aflate la minim 50 km Serviciul Peidtel 1791 este un program national si international de asistenta medicala pediatrica  gratuita, prin telefon, non stop, pentru fiecare copil din Romania, oriunde s-ar afla in lume prin apelarea la numerlee +40377771111 (national si international), 1791( national Vodafone, Orange, Telekom ) si *1791(national Digi fix si mobil). Cu 10 lei oferi unui copil de la tara startul in viata sanatos si accesuul la un medic 10 lei de la tine, face diferenta spre o viata mai buna pentru copiii din mediul rural, care poate maine va fi medicul tau, sau un proframator talentat sau un arhitect.

De ce să donez?

10 lei este costul cu 1 apel telefonic, pentru ca un copil sa aiba acces non stop, la sfaturi medicale profesioniste, oferite cu calm, rabdare si empatie de echipa medicala  PEDITEL1791, non stop, la orice ora din zi si din noapte. 10 lei este o cafea in oras sau sansa la sanatate pentru copiii din comunitatile rurale fara medic (600 de localitati), fara spital 1,500 localitati la minim 50km de spital.  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Parinti din Romania

Din 2010 punem in aplicare misiunea fundatiei: o viata mai buna pentru copiii si familiile lor. Fundatia Parinti din Romania functioneaza ca suport pentru reprezentarea acestor interese si tine cont de specificul zonal al manifestarii lor si al solutiilor propuse.