Partener de implementare

Închis

Sanatate

PEDITEL. TELEMEDICINA PEDIATRICA NON STOP, GRATUIT, LA UN CLICK DISTANTA

Fundatia Parinti din Romania

Suma target

4.159 RON

20.000 RON

113 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Din martie 2020, cand pandemia ne-a schimbat viata tuturor, accesul la asistenta medicala pediatrica a devenit tot mai restrictiv si dificil pentru copiii din mediul rural.   Starea de urgenta a limitat si mai mult accesul la un medic, prin restrictiile impuse, Unitatea de Primiri Urgente a primit doar urgente majore, iar copiii de la tara, fara medic in comunitate, fara transport regulat, au avut cel mai greu accesul la un medic.    Echipa medicala  PEDITEL a ajutat peste 24.000 de copii in starea de urgenta, iar in 2020, peste 83.000 si 350.000 in cei 7 ani de functionare.   Accesul la un medic pentru fiecare copil este un drept.   Ne-am propus sa ajutam 7000 de copii lunar. Doneaza 10 lei si, la fiecare 5 minute, un copil este ajutat gratuit prin telemedicina de catre echipa medicala PEDITEL.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

15.06.2021 - 31.07.2021

Scopul proiectului

In luna iunie - Luna Copilului si a Copilariei, ne-am propus sa ajutam 7000 de copii, gratuit sa aibe acces, prin telemedicina la un pediatru.   Peste 2 milioane de copii traiesc in mediul rurual, adica 46% din totalul copiilor nascuti in Romania.   Peste 700 de localitati nu au medic , iar 97% dintre sate nu au o farmacie.  

Beneficiarii proiectului

Fa o FAPTA BUNA pentru copiii vulnerabili din mediul rural. Impreuna le oferim sansa la un medic pediatru, non stop, grautit, oricand si de oriunde, prin telemedicina.   Telemedicina salveaza vieti! 10 lei este costul pentru o viata normala si sa evitam tragediile intoxicarii, a lipsei de informatii si a lipsei educatiei, ca in cazul dramelor de la Brasov si Iasi.   7000 de copii lunar au acces gratuit la un medic prin telemedicina prin echipa PEDITEL.   Pune umarul sa facem impreuna BINE in Romania

De ce să donez?

Pandemia ne-a distantat fizic, dar ne-a unit mai mult ca oameni. Am devenit mai atenti la nevoile celor din jur. Iar copiii de la tara, in pandemie, sunt cei mai vulnerabili.    Ne-am cutremurat cu totii de tragedia de la Brasov si Iasi cand copiii au fost intoxicati cu substante periculoase pentru a scapa de paduchi!   Un medic in comunitate, le-ar fi dat o sansa la supravietuire, iar prin telemedicina putem ajuta mai mult.  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Parinti din Romania

Din 2010 punem in aplicare misiunea fundatiei: o viata mai buna pentru copiii si familiile lor. Fundatia Parinti din Romania functioneaza ca suport pentru reprezentarea acestor interese si tine cont de specificul zonal al manifestarii lor si al solutiilor propuse.