Partener de implementare

Închis

Sanatate

Peditel 1791 pentru copiii de la tara

Fundatia Parinti din Romania

Suma target

0 RON

80.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Aproape 1 milion de copii cu varsta 0-9 ani traiesc la tara! La tara sunt doar 4.600 de cabinete medicina de familie, adica 58 medici/ 100.000 de locuitori, iar 600 de comune nu au deloc medic. Farmacii exista doar in 1593 comune din cele 2675 la nivel national. Avem doar 1 spital la 56.289 locuitori/national si 1 statie de Ambulanta la 53.162 locuitori/national. La nivel national, sunt doar 2.792 ambulate de stat si private. Doar 65 sunt in rural. Avem cea mai mare rata a mortalitatii materne din UE- 31/ 100.000 locuitori si cea mai mare mortalitate rurala 15,4/1000 locuitori. Avem cel mai mic procent din PIB 5% pentru sanatate, media europeana fiind de 10%, iar 34% din populatia  rurala (excluzand copiii) NU este asigurata medical.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea

Perioada donații

13.12.2019 - 31.12.2019

Scopul proiectului

impreuna redam sanatatea pentru 8.000 de copii cu sfaturi medicale pediatrice, non stop, gratuit, telefonic  PEDITEL 1791 ofera asistenta medicale pediatrica gratuita, non stop prin telemedicina, pentru copiii din Romania si Diaspora. Peste 210.000 copii au fost ajutati de un medic Peditel. La fiecare 7 minute, un copil este ajutat medical gratuit

Beneficiarii proiectului

copiii din mediul rural, copiii din grupuri dezavantajate si vulnerabile, copiii din comunitati izolate si greu accesibile, care nu au spital, cabinet medical, centru de permanenta la mai putin de 50-70 km. Copiilor din Romania uitata, care nu are medic, trasport regulat, utilitati. Adica 44% din populatia Romaniei ”Peditel -De mare ajutor, mai ales ca noi stam la 30 km distanta de Unitatea de Primiri Urgente si datorita voua am reusit sa rezolvam de fiecare data problemele aparute fara a ne deplasa la spital!!Multumesc din suflet ca existati.Am apelat la ajutorul vostru de cateva ori in situatii critice si de fiecare data mi s-a raspuns prompt cu mult calm si profesionalism !! Violeta Mesesan, mama  https://www.facebook.com/violeta.mesesan/posts/1129084567216491:0  

De ce să donez?

Telemedicina salveaza vieti, peste 210.000 copii din Romania (rural si urban) si Diaspora au fost ajutati de un medic Peditel, gratuit. La fiecare 7 minute un copil primeste sfatul medicului Peditel. ...dar inca nevoia este imensa.... 10 LEI este copstul cu un apel pentru a fi gratuti pentru toti parintii.    

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Parinti din Romania

Din 2010 punem in aplicare misiunea fundatiei: o viata mai buna pentru copiii si familiile lor. Fundatia Parinti din Romania functioneaza ca suport pentru reprezentarea acestor interese si tine cont de specificul zonal al manifestarii lor si al solutiilor propuse.