Partener de implementare

Închis

Sanatate

Policlinica fara plata

Fundatia "Familia Sfanta"

Suma target

22.812 RON

360.000 RON

137 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Din momentul înfiinţării, 19 martie 1994, Policlinica fără plată oferă gratuit pacienţilor: consultații medicale în 15 specialități (cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, medicină generală, nefrologie, neurologie, oftamologie, O.R.L., ortopedie, pneumatologie, psihiatrie, psihologie). Medicii policlinicii consultă fără a fi remunerați pentru actul medical. Policlinica mai oferă tratamente (mici intervenţii chirurgicale, pansamente, aerosoli, spălături auriculare, injecţii, infiltraţii, perfuzii) şi examinări medicale (ecografii abdominale, ginecologice, tiroidă, părţil moi, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei). Pacienţii primesc medicamente gratuite, pe reţetele eliberate de medicii Policlinicii.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Cluj

Perioada donații

12.10.2021 - 12.10.2022

Scopul proiectului

360.000 lei – pentru sustinerea pe o perioada de un an a costurilor de funcţionare ale Policlinicii, ca pacienţii noştrii să poată beneficia în continuare de consultaţii şi medicamente gratuite.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii Policlinicii fără plată sunt şomeri, pensionari, persoane fără loc de muncă, persoane cu handicap sau persoane din alte categorii dezavantajate, persoane fără adăpost şi persoane fără asigurare medicală.

De ce să donez?

Policlinica fără plată este unică în România. Oferă servicii medicale şi medicamente GRATUITE. Pentru a vă forma o idee despre amploarea activităţii Policlinicii, în anul 2017, am au fost efectuate 2090 de ore de voluntariat; medicii au oferit 7852 de servicii medicale pentru 1744 de persoane. Au fost eliberate gratuit medicamente pe 3122 de reţete.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia "Familia Sfanta"

Fundația şi-a început activitatea cu proiectul: „Policlinica fără plată” în anul 1994, la iniţiativa unui grup de medici. Tot în 1994, a luat fiinţă un alt proiect: asociaţia caritabilă „Familia carităţii”, ai cărei beneficiari erau cu precădere copii orfani cu dizabilităţi şi deficienţe de vedere şi familii sărace şi numeroase. Timp de 6 ani, aceste activități s-au desfășurat într-un apartament de bloc. În anul 1996, Surorile Doctrinei Creştine din Luxembourg, apreciind activităţile Fundaţiei, au început să o susţină prin donaţii şi au finanţat construirea unei clădiri moderne, pentru o funcţionare adecvată a Policlinicii și a activităților caritabile. De 25 de ani, Fundaţia se susține financiar prin donații.