Partener de implementare

Închis

Sanatate

Povestea continua ...... VOLUNTAR IN SPITAL 2018

Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica

Suma target

25 RON

10.000 RON

2 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Voluntarii sunt o parte integranta a comunitatilor. In cadrul multor organizatii non-profit, voluntarii asigura servicii vitale nu doar membrilor organizatiei, ci si clientilor acesteia. Observam cu bucurie raspandirea practicii voluntariatului in tara noastra. Adolescenti, studenti, adulti aflati la varsta pensionarii,  sunt din ce in ce mai implicati in viata comunitatii,  oferindu-si serviciile in diferite domenii si proiecte. In spitalele din Romania sunt prezenti prea putini voluntari dedicati domeniului medical. De aceea, scopul acestui proiect este acela de a transforma centrele medicale din medii traditionale sterile, reci si care starnesc teama, in locuri primitoare, calde, lipsite de amenintari, in care oamenii isi gasesc vindecarea.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București, Giurgiu, Ilfov

Perioada donații

04.12.2017 - 25.12.2018

Scopul proiectului

Scopul programului "Voluntar in Spital" este asigurarea serviciilor de sprijin pentru pacient si a oportunitatilor de voluntariat care sa permita comunitatii implicarea activa in procesul de ingrijire a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii tratati in Centrul de Recuperare "Dr.N.Robanescu” si/sau Spitalul M.S.Curie.

Beneficiarii proiectului

Pacientii: se creaza contexte similare celor cu care pacientii sunt familiarizati, astfel incat impactul emotional al vizitelor la medic si al spitalizarii sa fie unul cat mai ușor de asimilat.Apartinatorii pacienților: proiectul intentioneaza ca efortul resimtit de apartinatorii pacienților sa fie perceput ca fiind gestionabil, prin intermediul activitatilor in care acestia sunt implicati.Personalulmedical interacționeaza cu pacienti mai relaxati si complianti.Voluntarii: se creaza un context in care persoane care au sau urmeaza sa aiba activitatii/profesii legate de asistenta sociala, psihologie, medicina, etc, pot evolua.Spitalul: se aliniaza standardelor din tari dezvoltate.Comunitatea: se promoveaza valori precum: implicarea in comunitate, spirit civic, etc.  

De ce să donez?

Pentru A NE AJUTA:  SA CONTINUAM, sa desenam zambete pe fetele copiilor spitalizati. Pentru ca in cei 4 ani, peste 600 de voluntari au lucrat cu  65.000 de copii....zi de zi !Pentru ca noi credem cu tarie ca VOLUNTARII nostri pot aduce in continuare imbunatatiri reale in vietile copiilor, familiilor si personalului din Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie si Centrului de Recuperare N.Robanescu.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica

Scopul programului "Voluntar in Spital", initiat de Asociatia de Medicina pentru Sanatate Publica in luna iunie 2013, este asigurarea serviciilor de sprijin pentru pacienţi şi a oportunităţilor de voluntariat care să permită comunităţii implicarea activă în procesul de îngrijire a copiilor cu deficiente fizice si neuro-psiho-motorii trataţi în Centrul de Recuperare "Dr.N.Robanescu” şi/sau trataţi în Spitalul M.S.Curie.