Partener de implementare

Închis

Educație

Povesti de trezit copiii

Asociatia Think Outside the Box

Suma target

390 RON

20.000 RON

7 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul isi propune realizarea unui spectacol de teatru comunitar in care vor juca 7 elevi de 11-15 ani, unii de etnie roma, locuitori ai cartierului Ferentari din Bucuresti, cu care TOTB a lucrat intr-un alt proiect. Tema va fi modul in care saracia si consumul de droguri din zona afecteaza viata lor, a familiilor si a comunitatii. Spectacolul are ca miza constientizarea acestor fenomene, sensibilizarea publicului vizavi de efectele lor sociale si inlesnirea accesului la educatie si cultura a unor categorii sociale devaforizate. Ferentari este un mediu dezavantajat, in care persista saracia. Piesa va fi construita pe povestile si experientele personale ale copiilor, de-a lungul unor ateliere de storytelling, scris si actorie sustinute de un dramaturg, un actor si doi jurnalisti.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

25.11.2015 - 30.06.2016

Scopul proiectului

Realizarea unei piese de teatru comunitar, menita sa scoata la lumina povestile de viata ale copiilor care traiesc in acest mediu marginal si sa starneasca o dezbatere publica a problemelor lor. Proiectul urmareste sa sporeasca accesul celor 7 copii la educatie si cultura, sa le incurajeze gandirea libera, creativitatea si sa le ofere o voce.

Beneficiarii proiectului

Toate donatiile se vor indrepta catre lucrul cu cei 7 elevi din cartierul Ferentari, alaturi de care echipa TOTB a mai lucrat in proiectul Jurnalist in curtea scolii. Donatiile vor permite organizarea atelierelor se scris si actorie pentru cei 7 copii si adolescenti, precum si organizarea piesei de teatru in care acestia vor si juca. Cei 7 elevi selectati invata la doua scoli din cartier si intr-un club de educatie alternativa. Provin din familii modeste si sunt expusi consumului de substante, in comunitate. Ei vor lucra indeaproape cu jurnalistii TOTB.ro, respectiv cu dramaturgii si actorii de la atelierele Scrie despre tine.

De ce să donez?

In Ferentari, saracia e asociata cu consumul de droguri iar accesul la educatie e precar. Copiii sunt expusi riscului de consum si supusi deseori violentei, avand dificultati in accesul la educatie si cultura. Cu toate acestea, lucrand direct cu acesti copii, am descoperit un potential urias. Ei au nevoie imediata de incurajare, pentru a-si exprima calitatile. Ei au nevoie numaidecat de incredere.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Think Outside the Box

Asociatia Think Outside the Box a fost infiintata in martie 2015, cu scopul de a realiza proiecte in domeniile mass-media si educatie. Ea are la baza publicatia online de jurnalism independent Think Outside the Box (totb.ro), fondata in 2009 si devenita intre timp unul dintre cele mai accesate canale de presa independenta din Romania. Totb.ro trateaza subiecte sociale, culturale si de mediu, abordand in nenumarate randuri teme din sfera saraciei si a grupurilor ignorate si vulnerabile (oameni ai strazii, consumatori de droguri, romi etc.). In perioada august-noiembrie 2015, Asociatia the Box a derulat primul sau proiect, „Jurnalist in curtea scolii”, cu finantare de la Administratia Fondului Cultural National, prin care elevi de scoala generala si de liceu au tratat jurnalistic teme precum invatamantul, saracia sau consumul de droguri. Printre ei s-au numarat copii de la doua scoli din cartierul Ferentari din Bucuresti, un mediu sarac si marginal, cu care ne-am propus sa lucram mai departe.