Scopul proiectului
In curricula actuala, invatamantul public nu prevede lectii de acordare a primului ajutor si nici de educatie medicala extensiva. Scopul proiectului este de a pregati 1500 de elevi din mediul rural sa acorde masurile de resuscitare cardio-pulmonara si de a ii pregati sa reactioneze corect in cazul unor situatii de urgenta.
Beneficiarii proiectului
Beneficiarii proiectului Primul ajutor in Educatie sunt elevii claselor gimnaziale si de liceu din zonele rurale. In anul 2018, Caravana cu Medici isi propune sa ajunga in 30 de localitati si sa invete 1500 de elevi cum sa actioneze in situatii de urgenta, cum sa acorde primul ajutor si cand sa ceara ajutorul serviciilor de urgenta. Conform protocoalelor din Canada, orice copil cu varsta peste 10 ani este pregatit fizic sa efectueze manevrele de resuscitare, iar legislatia Statelor Unite a introdus recent un curs de prim-ajutor oricarui elev de liceu.
Lectiile bi-lunare tinute de medicii si formatorii Caravanei cu Medici vor instrui elevii, iar numarul beneficiarilor indirecti creste exponential cu frecventa cursurilor.
De ce să donez?
Cum ai reactiona daca o persoana apropiata are nevoie de ajutor?Educatia medicala este una din modalitatile primare de preventie in sanatate.Situatiile de urgenta sunt de cele mai multe ori neprevazute si cu rezultate nefaste, daca martorii nu procedeaza corect in acordarea ajutorului.In acest sens,Caravana cu Medici isi propune sa dezvolte latura educationala a fiecarei editii prin predarea de cursuri de prim-ajutor in scolile din mediul rural.