Partener de implementare

Închis

Educație

Proiectul Maker Exploratorium sau cum iti construiesti viitorul prin bricolaj

eematico

Suma target

4.054 RON

20.000 RON

51 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Copiii din Ferentari vor sa continue sa construiasca obiecte si mecanisme. Noi vrem sa le construim un viitor mai bun. Iar cursul Maker Exploratorium este raspunsul care indeplineste ambele dorinte.  Credem ca sansele de angajare, in special pentru persoanele din comunitatile defavorizate, se formeaza in copilarie. De aceea, anul trecut am inceput demersul de a duce educatia experientiala in comunitatile defavorizate din Bucuresti si cu ajutorul donatiilor stranse pe platforma Bursa Binelui, am derulat doua module educationale la Scoala Gimnaziala 134 din Ferentari.  Ne dorim ca anul acesta sa desfasuram la Scoala Gimnaziala 134 din Ferentari cele 8 module ale Cursului Maker Exploratorium prin care copiii invata despre Geometrie, Fizica, Mecanica si Electricitate.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

01.12.2017 - 01.03.2019

Scopul proiectului

Scopul activitatilor este acela de a creste sansele de angajare in comunitatile defavorizate prin formarea abilitățile de viață pentru secolul XXI, necesare unei piete a locurilor de munca in continua schimbare.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii sunt 32 de copii care invata la Școala nr. 134 din cartierul Ferentari, unul dintre cele mai sarace cartiere ale Capitalei. Sunt copii care au beneficiat anul trecut de o serie a activitatilor noastre educationale, care s-au indragostit de activitatile de construit si de trainerii nostri simpatici. Sunt copiii care ne bucura sufletele printr-o singura intrebare: ”Cand mai veniti pe la noi?”

De ce să donez?

Ca sa ajuti la cresterea sanselor de angajare si a spiritului antreprenorial al viitoarelor generatii din mediile defavorizate.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

eematico

eematico este o organizatie care deschide drumul spre inovatie a programelor educationale, printr-o abordare proprie menita sa dezvolte abilitatile de viata pentru secolul XXI. Facem asta prin invatare experientiala, bazata pe joaca, procesul fundamental de invatare, precum si prin constructie si cu ajutorul materialelor noastre didactice. <> <> eematico viseaza la o lume in care educatia ține cont de cat mai multe din nevoile si aptitudinile copiilor si sustin intelegerea, in defavoarea achizitiei oarbe de concepte si metode de lucru, astfel incat acestia sa poata profita cat mai bine de cea mai fertila perioada a lor pentru invatare: copilaria. <> Suntem arhitecti, psihologi, ingineri, filologi, designeri si oameni de comunicare si marketing. Impreuna, de mai bine de 5 ani, ne folosim pasiunea, ideile si priceperea pentru a dezvolta programe necesare pentru o educatie completa si adecvata nevoilor copilului si adultului in secolul XXI.