Partener de implementare

Închis

Cultura

Reinventam cinematograful Amza Pellea din Rasnov, etapa 1

Asociatia Mioritics

Suma target

6.182 RON

91.000 RON

14 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Ne-am propus să redăm viața cinematografului Amza Pellea. Vrem să readucem filmele, dar mai mult de atât, vrem ca cinematograful să fie un loc cu și despre oameni de diferite vârste și din difertie medii, ce pot veni aici împreună, indiferent de interesele pe care le au.Pentru că noul Cinematograf Amza Pellea înseamnă:• o sală multifuncțională modernă (film, teatru, muzică)• un sistem de proiecție și sunet performant• o librărie, un spațiu de lectură și evenimente la mansardă• un foaier cu spațiu de expoziții și cafenea• un sistem de climatizare cu consum redus• program săptămânal de evenimente• activități educative pentru copii și tineri• dezbateri pe teme actuale din comunitateÎncepem în martie 2021 și vom lucra până în iunie 2023. Implică-te pentrul viitorul cinematografului tău.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Brașov

Perioada donații

28.12.2020 - 30.06.2021

Scopul proiectului

91.000 de lei pentru un nou sistem de sonorizare și un ecran pentru sala cinematografului Amza Pellea din Râșnov ca să putem finaliza prima etapă de renovare în luna iunie 2021.

Beneficiarii proiectului

Sala cinematorafului este momentan singurul spațiu cultural din Râșnov pentru cei peste 17.000 de locuitori ai orașului. Fără a avea o infrastructură tehnică și logistică adecvată și fără un program permanent populația locală se vede nevoită să meargă la Brașov sau să fie inactivă cultural. Prin proiectul de renovare cinematograful va deveni un loc cu și despre oameni de diferite vârste (copii, tineri, adulți, pensionari) și din difertie medii, ce pot veni aici împreună, indiferent de interesele pe care le au. Va fi în același timp un spațiu de relaxare (film, teatru, muzică, librărie, expoziții), un spațiu de învățare (ateliere interactive pentru elevi, cluburi tematice) și unul de schimb de experiențe (dezbateri, proiecte comunitare).

De ce să donez?

Clădirea cinematografului Amza Pellea are nevoie de o renovare amplă pentru a putea deveni un centru cultural comunitar adaptat la secolul 21 dar și un loc ce poate găzdui evenimente culturale de calitate. Sala actuală are mai multe deficiențe de amenajare și protecție în caz de incendiu, un sistem de climatizare energofag și o infrastructură video&audio extrem de uzată.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Mioritics

Asociatia Mioritics este o organizatie non-guvernamentala fondata in anul 2004 avand ca misiune protejarea si promovarea patrimoniului cultural si natural. Mioritics administreaza o retea de Centre de Informare de Patrimoniu in Sighisoara, Rasnov si Altana si este organizator al unor evenimente culturale importante, cum este Festivalul de Film Istoric de la Rasnov, aflat la editia 10. Din anul 2011 Asociatia a inceput promovarea patrimoniului cultural si natural si prin proiecte de educatie. Astfel a luat nastere Centrul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila Schubz din Rasnov, in parteneriat cu SCHUBZ Luneburg din Germania. SCHUBZ aduce in Romania metode de educatie interactive si experientiale, dezvoltate si testate in Germania si in alte tari, in care contactul copiilor cu natura este o parte esentiala a educatiei la orice varsta.Colaboram cu scoli, familii si universitati din Romania si din strainatate, cu care impartasim informatii si experiente din domeniul educatiei pentru dezvoltare durabila.