Partener de implementare

Închis

Social

Sa le auzim glasul

Asociatia Lasa-ma sa-ti aud glasul

Suma target

1.850 RON

70.000 RON

6 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Pentru copiii cu autism, sansa la o viata normala depinde enorm de o interventie timpurie, realizata prin terapie specializata. Incluziunea educationala si sociala in crese, gradinite si scoli/licee de masa, cat si integrarea pe piata muncii reprezinta misiunea asociatiei "Lasa-ma sa-ti aud glasul". Proiectul este dedicat sustinerii activitatii asociatiei in contextul pandemiei si a situatiei economice actuale. Centrul a fost nevoit sa isi intrerupa activitatea fizica in luna martie, in acest timp copiii si parintii fiind sustinuti in continuarea terapiei prin mediul online si telefonic, avand la dispozitie materiale de lucru. Momentan, resursele financiare ale asociatiei sunt aproape inexistente, avand in vedere lipsa sponsorizarilor si a ajutorului local in cadrul crizei actuale.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Argeș

Perioada donații

11.05.2020 - 31.12.2020

Scopul proiectului

Obtinerea de fonduri va permite asociatiei sa isi pastreze licenta de functionare, prin platirea salariilor si a cheltuielilor de intretinere. Cat timp centrul va functiona, va continua sa ofere terapia atat de benefica celor 40 de tineri cu varste cuprinse intre 2 si 22 de ani, cat si sa primeasca noi beneficiari.

Beneficiarii proiectului

Donatiile se vor indrepta in totalitate acoperirii costurilor ce permit asociatiei sa functioneze pentru cel putin inca un an. Acestea includ platirea salariilor necesare pentru pastrarea licentei, a cheltuielilor de intretinere - apa, incalzire, cat si a resurselor materiale. Momentan, asociatia are 40 de beneficiari intre 1 si 22 de ani, diagnosticati cu autism (TSA), Asperger, sindrom Down, deficiente neuromotorii, ADHD, tulburari caracteriale / de limbaj. Accesul facil la educatie este prioritatea numarul unu, intrucat aceasta va indrepta copiii catre o viata normala si independenta. Activitatea sociala este de asemenea  foarte importanta. Aici au prieteni, sarbatoresc impreuna momentele importante, si sunt pregatiti sa petreaca inca o zi in societatea care uneori, poate fi nedreapta.

De ce să donez?

Copiii ce beneficiaza de terapie in cadrul centrului provin, in mare parte, din familii modeste din mediul rural. Pentru acestia, accesul la resurse si tratament gratuit reprezinta singurul mod prin care pot deveni persoane ce pot functiona normal si independent in societate. Efectele terapiei sunt observate prin faptul ca toti beneficiarii frecventeaza institutii de invatamant de masa, si obtin rezultate bune, dovedind integrarea in societate.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Lasa-ma sa-ti aud glasul

Centrul de Orientare, Consiliere si Asistenta Educationala este infiintat de catre Fundatia de Abilitare „Speranta” Timisoara in colaborare cu Asociatia "Lasa-ma sa-ti aud glasul". Centrul este o alternativa educationala, un serviciu de sprijin psiho-pedagogico-medico-social, care raspunde nevoilor copiilor, elevilor si tinerilor cu nevoi speciale din mediul rural si urban si ofera sprijin educational si consiliere pentru incluziunea lor scolara efectiva. Centrul are ca beneficiari 40 de copii si tineri cu varste intre 1 an si 22 de ani, cuprinzand toate paletele de diagnostic. Acestia sunt elevi in scolile si gradinitele de masa sau urmeaza sa fie inscrisi ulterior.