Partener de implementare

Deschis

Sanatate

Sustine copiii nevazatori prin terapia cu cai

Academia pentru Copii si Tineri ACT

Suma target

1.800 RON

15.000 RON

8 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Copiii nevazatori sau cu deficiente de vedere au probleme de postura, de mers, dar si psihoemotionale, stima de sine scazuta, anxietate, timiditate, comunicare slaba cu ceilalti.Terapia asistata de cai are rezultate vizibile rapide atat pentru postura corpului si capului si are beneficii emotionale, de crestere a increderii in sine.Sedinta de hipoterapie au loc langa Bucuresti.Asiguram gratuit sedintele de hipoterapie si transportul copiilor  si parintilor de la scoala la centrul de terapii si inapoi impreuna cu parintii si voluntarii. In Bucuresti invata peste 150 elevi cu deficiente de vedere de 5-17 ani. Sustine 50 de copii nevazatori pentru 10 sedinte de terapie cu cai!

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

28.09.2023 - 30.06.2024

Scopul proiectului

50 de copii nevazatori vor beneficia de sedinte gratuite saptamanale de hipoterapie si transport gratuit in perioada aprilie - iulie 2023. Terapia cu cai dezvolta toate simturile, postura corecta a capului si a corpului, increderea in ceilalti, dar mai ales stima de sine, previne sau trateaza anxietatea si depresia la copii.

Beneficiarii proiectului

Donatia ta va ajuta 50 copii nevazatori cu varsta intre 5-17 ani care invata in Bucuresti, dar sunt din toata tara. Acestia vor beneficia gratuit de sedinte saptamanale de terapie cu cai. Vom asigura si transportul copiilor, parintilor si voluntarilor care vor participa. Vor avea prioritate copiii cu situatie economica mai slaba si cu rezultate scolare bune. Copiii au diferite talente: de invatare a limbilor straine, canta la diferite instrumente si voce, participa la concursuri nationale de sah, citit rapid in Braille, olimpiade cu rezultate deosebite. Hipoterapia ii va ajuta sa se dezvolte fizic si emotional, cu abilitati mai bune de viata independenta.

De ce să donez?

Copiii au diferite deficiente: de vedere, de postura, mers, tulburari de atentie, ADHD si psihoemotionale, stima de sine scazuta, anxietate, comunicare slaba. Terapia cu cai are rezultate vizibile rapide pentru postura corpului si capului, dar si beneficii emotionale, de crestere a increderii in sine. Stimularea senzoriala si dezvoltarea abilitatilor de viata independenta cresc sansele de integrare socio-educativa.

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Academia pentru Copii si Tineri ACT

Academia pentru Copii şi Tineri ACT este o asociație non profit formată în 2009 care susține educaţia, voluntariatul şi integrarea socio-profesionalǎ a copiilor şi tinerilor, inclusiv a celor cu dizabilități sau cu oportunități reduse, prevenirea abandonului școlar și a șomajului.   Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie 2017-2022 Ofera un baston unui copil nevazator si invata-l sa fie independent 2019-2022Sa punem in practica teoria - practica pentru studentii la psihologieDezvoltare personala pentru elevi de liceu din BucurestiCursuri de prim ajutor pentru personalul din scoli