Partener de implementare

Închis

Social

Sustine hidroterapia

Asociatia Scoala mamei Junior

Suma target

53.313 RON

56.000 RON

1664 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

In Judetul Timis sunt inscrisi aprox 2.000 copii cu grad de handicap. Pana in prezent 450 sunt deja beneficiari ai programului nostru gratuit de hidroterapie, iar numarul celor care vor sa participe este in continua crestere.  Costul unei ore de hidroterapie/copil este de 25 lei. 1000 lei asigura unui copil un an intreg de terapie si participarea la 2 concursuri bianuale de inot.   Adopta si tu o ora de hidroterapie! Fa o donatie!    

Detalii proiect

Aria de acoperire

Timiș

Perioada donații

12.11.2017 - 21.09.2018

Scopul proiectului

In total cel putin 240 copii cu nevoi speciale (inscrisi cu grad de handicap) vor beneficia saptamanal, timp de un an (50 saptamani) de sedinte gratuite de hidroterapie sustinute de o echipa complexa formata din fiziokinetoterapeuti specializati, medic, psiholog si asistent social.

Beneficiarii proiectului

Donatia ta va ajuta 240 copii cu nevoi speciale sa beneficieze in mod gratuit, saptamanal de sedinte de hidroterapie. Noi vom asigura si transportul fiecarui copil pentru a ne asigura ca el poate participa. Beneficiarii nostri sunt copii prematuri, cu tetrapareze sau alte afectiuni locomotorii, cu autism, sindrom Down, cu afectiuni senzoriale (cecitate/surditate), cu varste de la 3 luni la 18 ani. O parte dintre ei provin din familii - sunt adusi de parinti, dar majoritatea provin din internatele scolilor cu nevoi speciale (Iris, Neveanu, Pufan) sau ii aducem noi de la sat.

De ce să donez?

Statistic in cei 7 ani de cand oferim sedintele de hidroterapie rezultatele sunt: - 7% copii prematuri sau cu tetrapareza au inceput sa mearga fara sustinere - 10% au fost inscrisi pe parcurs la o gradinita - imbunatatirea cu 37% in primele 6 luni de terapie si 52% dupa un an a abilitatilor acvatice (motrice/de inot/echilibru etc) - 4 copii care au promovat examenul de bacalaureat si sunt acum studenti

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Scoala mamei Junior

1. educarea populatiei asupra sănătăţii copiilor pornind din perioada antenatala, continuand in perioada prenatala pana la varsta scolară, prin activităţi practice specifice şi prin sustinerea de cursuri informative pe teme medicale prin intermediul centrelor de informare si consiliere, centre pentru pregatirea si sprijinirea integrarii sau reintegrarii copilului în familie, centre care acorda servicii de tip familial 2. insertia/reinsertia sociala a copiilor cu dizabilitati, scaderea gradului de handicap pentru cei deja diagnosticati prin programe sociale specifice de recuperare in cadrul centrului de recuperare infiintat de noi ( kinetoterapie, metoda Tomatis, integrare senzoriala, hidroterapie) 3. dotarea/renovarea spitalelor