Partener de implementare

Închis

Educație

THATS - Studiu individual pentru copii nevazatori

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Suma target

1.650 RON

70.000 RON

9 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Problema unui copil nevăzător este că nu știe cum arată personajele din Harry Potter. Profesorul lui nu știe cum să se împartă fizic în 10, ca să-i acorde atenția de care are nevoie, iar mama lui se întreabă când îl va putea lăsa singur să se vadă cu prietenii lui. Problema noastră, ca societate, este că el are în față doar meseriile de maseur, acordor de pian sau să trăiască din ajutor social (98%). Vizualizarea informației este lipsa pe care o are un nevăzător. Trăim a 4 revoluție tehnologică, iar software-ul THATS va permite studiul individual, cu imagini, pentru nevăzători. Vor citi singuri imagini tactile și-și vor crea reprezentări ale lumii. Harry, Ron și Hermione o să capete formă. Simplu, rapid, ieftin cu o aplicație de mobil și un A4 conturat cu aracet.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

03.12.2017 - 31.12.2020

Scopul proiectului

Scopul este de a dezvolta o unealtă software educațională, o suită de aplicații, care să ofere posibilitatea unui copil nevăzător să învețe de unul singur după materiale tactile (imagini). Vom realiza un asistent software mobil (acasă, scoală, oriunde) care va ilustra-explica obiecte și concepte. 

Beneficiarii proiectului

În România sunt peste 3.000 de copii nevăzători (unii părinți nu-și trimit copilul la internat pentru a păstra alocația). Chiar și după 1989, s-a păstrat instituționalizarea acestora în cele 7 școli speciale (B, BZ, IS, CJ, TM, AR), ceea ce nu rezolvă problema excluderii sociale. Grupul nostru țintă este format din câte 20 de beneficiari direcți (copii nevăzători) + 5 profesori din fiecare școală. Beneficiari indirecți vor fi colegii, profesorii, părinții + elevii școlilor de arte (aprox. 1000) Din experiența noastră din ultimii 6 ani, asocierea în paralel a informației spatiale obținute cu mâinile + descrierea text/audio este singura cale ca un nevăzător să aibă o reprezentare coerentă.  

De ce să donez?

Majoritatea copiilor nevăzători au o educație incompletă deoarece se confruntă cu limitări fizice (lipsă receptori, materiale accesibilizate scumpe, nedecontate, izolați în internate) și psihice (dependența de o persoană fizică, probleme de orientare, intimitate). Astfel nevăzătorii sunt dependenți de ajutorul de stat (98% sunt apoi șomeri) și adesea se autoexclud din societate.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană este o organizaţie non-guvernamentală din România fondată în 2009, a cărei misiune este să găsească soluţii la unele probleme ale comunităţii pentru o dezvoltare durabilă a acesteia. Obiectivele principale sunt încurajarea inovării şi modernizării prin punerea în aplicare a proiectelor noastre şi iniţierea unor programe care pot servi drept exemplu în diferite domenii ale dezvoltării umane.