Partener de implementare

Deschis

Sanatate

Transformam visele in pasi

ASOCIATIA MISENA

Suma target

0 RON

20.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Tetrapareza spastica este forma de paralizie cerebrala, retard mental sever, microcefalie, epilepsie, deficite senzoriale. Este o combinatie complexa de provocari cu impact asupra indivizilor afectati si o problema socio-economica semnificativa. Tetrapareza spastica creaza dependenta si limiteaza posibilitatea la viata normala, atat pentru bolnavi cat si pentru familiile lor. Ne propunem sa oferim cai pentru o viata mai demna celor care se confrunta cu tetrapareza spastica. Misiunea noastra este de a sparge catusele imobilitatii, de a transforma limitarile in posibilitati si de a oferi un viitor plin de speranta persoanelor si familiilor afectate. Impreuna, putem crea o lume in care visele nu sunt definite de constrangeri fizice, ci mai degraba de potentialul nemarginit din fiecare individ.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

17.11.2023 - 31.12.2025

Scopul proiectului

Accesul bolnavilor cu tetrapareza spastica la: tratament medicamentos pentru spasticitate si crize de epilepsie logopedie produse de igiena (scutece de incontinenta, pudre, creme, etc) recuperare (fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie, hidrokinetoterapie, masaj medical) scaun cu rotile; paturi speciale; orteze, proteze, etc

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii donatiilor sunt persoanele cu afectiuni locomotorii, care: - fie sunt diagnosticate la nastere cu para / tetrapareza, fie au ramas imobilizatr la pat in urma unui accident rutier /tratament/erori medicale, etc. -  au suferit amputare de membre din cauza cancerului care au impus acest tratament extrem de dur, dar care le-a salvat viata - s-au nascut cu malformatii ale membrelor inferioare/superioare Pana in prezent cu ajutorul donatiilor si sponsorizarilor primite, am sprijint financiar 16 persoane diagnosticate cu tetrapareza spastica si malformatii ale membrelor inferioare/superioare (copii, adolescenți, tineri și adulți) cu varste intre 1ani si 59 ani. Suma cheltuita pana in prezent pentru recuperare, interventii (in tara si in strainate), produse de igiena este de 265.446 lei

De ce să donez?

PENTRU CA: Au nevoie de solidariate umana pentru a avea acces atat la tratamente corespunzatoare si la tehnici de recuperare Nu pot exprima in cuvinte ceea ce simt, dar sunt expresivi si poti vedea fericirea pe fata lor, cand simt ca nu sunt singuri pe lume Sa renunti la ceva ce iti doresti (oricat de neinsemnat ar fi) si sa-i fii sprijin aproapelui tau, este un GEST DE ONOAREai o LECTIE DE VIATA. Cu cat suntem mai multi cu atat devenim mai puternici

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

ASOCIATIA MISENA

Asociaţia Misena este o organizaţie non-profit care a luat fiinţă din DORINŢA de a arăta lumii că generozitatea poate fi un mod de viaţă. Că uneori poţi “să dai mai departe” chiar în clipele când simţi că nu mai ai nimic.