Partener de implementare

Închis

Social

Un spatiu nou pentru 15 persoane speciale

Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual

Suma target

5.275 RON

30.000 RON

131 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul isi propune sa remobileze si in felul acesta renoveze cele trei centre rezidentiale ale Organizatiei (doua din Bucuresti si unul din Voluntari, j. Ilfov) in acestea locuind 15 tineri cu dizabilitati intelectuale si asociate. Mobila din cele 3 centre rezidentiale este folosita de mai bine 18 ani iar calitatea acesteia este din ce in ce mai nepotrivita pentru probleme grave de sanatate ale beneficiarilor nostri. Ne dorim ca prin proiectul acesta nu numai sa obtinem banii pentru remobilarea centrelor dar si sa constientizam publicul larg de existenta acestor oameni (de foarte multe ori ascunsi de ochii nostri) si de potentialul acestora. Inarmati cu o echipa foarte mica de comunicare si fundraising, dorim sa strangem cel putin 30000 ron pentru a ne indeplini obiectivul. 

Detalii proiect

Aria de acoperire

Ilfov

Perioada donații

10.11.2014 - 13.11.2015

Scopul proiectului

Remobilarea centrelor rezidentiale pentru 15 tineri cu dizabilitati intelectuale si asociate din Bucuresti, sector 2 si Voluntari, jud. Ilfov. 

Beneficiarii proiectului

15 tineri cu dizabilitati intelectuale si asociate, acestia locuiesc in trei apartamente, doua in Bucuresti si unul in Voluntari. Cei 15 tineri au fost preluati din institutiile publice de foarte mici cu un prognostic de supravietuire de cateva luni la mare parte dintre acestia. Iata ca astazi tinerii nostri sunt foarte bine ingrijiti, majoritatea lor fiind capabili sa ne ajute in treburile gospodaresti ale apartamentului lor. Tinerii sunt in organizatia noastra de 18-20 ani iar mobila lor este tot atat de veche dar mai ales deteriorata. Cum problemele lor de sanatate sunt complexe, majoritatea avand pozitii improprii din cauza bolii lor, nevoia unui spatiu potrivit de odihna este cu atat mai necesar.

De ce să donez?

Foarte multi dintre noi nu ne-am lovit de probleme de sanatate extrem de dificile. Daca va place un zambet larg dezinteresat, sincer, molipsitor, o imbratisare calda, o primire inedita, atunci puteti sa le obtineti de la cei 15 tineri cu dizabilitati ai nostri. Dar pentru ca ei sa fie fericiti trebuie sa aiba si un mediu de trai decent: apartamente dotate cu paturi nedeformate, dulapuri functionale, mese si scaune adaptate lor. 

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual

Experienta practica pe care o avem de doua decenii ocupandu-ne de copiii, tinerii, adultii si varstnicii care sunt marginalizati, exclusi, condamnati, abandonati sa traiasca o viata austera fara culoare si bucurie, sansele lor fiind foarte mici pentru a fi considerati normali in societate ne da puterea sa ne continuam activitatile. In centrele noastre oferim servicii specializate tinerilor cu dizabilitati intelectuale severe dar si varstnicilor. www.organizatia-suedeza.ro   Facebook: https://www.facebook.com/OrganizatiaSuedeza/