Partener de implementare

Închis

Social

Visele devin realitate!

Asociatia Down Plus Bucuresti

Suma target

2.375 RON

264.000 RON

34 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Inca de la infiintare, dorinta noastra a fost cumpararea unui teren pe care sa ridicam un centru de zi. Proiectul cuprinde un teren de sport, benefic dezvoltarii fizice a persoanelor cu Down. Pentru o viata sanatoasa, ne propunem sa facem agricultura, o activitate foarte agreata de persoanele cu Down, aceasta fiind o sansa de a ocupa timpul intr-un mod placut. In cadrul acestui centru, persoanele cu dizabilitati vor beneficia de terapii: logopedie, ergopedie, kinetoterapie, masaj, gimnastica, terapie ocupationala, consiliere pentru parinti, dansuri si alte sporturi. Proiectul este o modalitate de formare a unor legaturi de prietenie.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

12.11.2014 - 31.05.2015

Scopul proiectului

Scopul nostru este cumpararea terenului de 2000 mp pe care sa se desfasoare activitati multe generatii de acum incolo. Cel mai important factor care ne determina sa actionam si care ne motiveaza este necesitatea socializarii, a activitatii fizice a persoanelor cu Down.   

Beneficiarii proiectului

ASOCIATIA DOWN PLUS BUCURESTI este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, avand ca scop incluziunea sociala a persoanelor cu Sindrom Down. S-a infiintat in luna aprilie a anului 2014 si momentan are un numar de 16 beneficiari cu varste cuprinse intre 9 si 30 de ani. Programul asociatiei cuprinde o diversitate de activitati printre care se numara: activitati sportive, dans, terapii ocupationale, logopedie, ergoterapie si inot, activitati pe care le desfasuram cu ajutorul partenerilor nostri care ne-au sustinut si care ne-au oferit spatiile necesare desfasurarii activitatilor.  

De ce să donez?

Pentru evolutia persoanei cu Down trebuie lucrat intens pe partea de logopedie si de kinetoterapie. Aceste activitati sunt necesare pe intreg parcursul vietii acestor persoane, iar pentru desfasurarea lor este nevoie de spatiu. Viata este un minunat dar pe care l-am primit si cu siguranta o putem face mai frumoasa ajutandu-i pe cei din jur. un zambet adus pe fata unei persoane inseamna o realizare si o implinire a sufletului.  

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Down Plus Bucuresti

Asociatia Down Plus Bucuresti este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit, care are ca scop crearea unor conditii favorabile incluziunii in societate a persoanelor cu sindrom Down, cat si imbunatatirea stilului lor de viata prin desfasurarea unor activitati cat mai diversificate.  Asociatia s-a infiintat in luna aprilie a anului 2014 si pana in prezent a adunat 50 de beneficiari inscrisi. Desfasuram activitati in aproape fiecare zi a saptamanii, pentru a le face beneficiarilor un program cat mai diversificat. Am inclus in programul nostru sportul (gimnastica, dansul, inotul, baschetul, fotbalul, skiul), terapia ocupationala (logopedie, ergoterapie, ludoterapie, confectionarea de diferite obiecte) si activitatile culturale (iesiri la teatru, circ, diferite spectacole). De asemenea, in paralel cu acestea organizam si concursuri, festivaluri si evenimente culturale si sportive, pentru a le permite beneficiarilor sa puna in valoare ceea ce au invatat.