Partener de implementare

Închis

Social

Vreau sa merg la scoala. Transport scolar adaptat pentru 4 copii in scaun rulant din regiunea Bucuresti, Ilfov

Fundatia Motivation Romania

Suma target

2.365 RON

8.400 RON

26 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Conform UNICEF, pentru copiii cu dizabilitati, incidenta nescolarizarii si a abandonului timpuriu este de 7 ori mai mare, respectiv de 2 ori mai mare fata de populatia generala. Lipsa transportului adaptat  este unul dintre factorii care influenteaza aceste cifre. Dincolo de a fi un puternic factor demotivant, incercarea individuala de depasire a acestor bariere presupune costuri ridicate pe care multi dintre parinti nu le pot sustine. Pentru a veni in intampinarea acestei probleme, Fundatia Motivation a gasit o solutie inovatoare prin dezvoltarea unui serviciu de transport asistat.  Pentru a putea acoperi costurile necesare functionarii acestuia (combustil si salariu sofer) avem nevoie de sprijinul tau.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Ilfov

Perioada donații

25.11.2015 - 17.02.2016

Scopul proiectului

Asigurarea transportului la scoala a 4 copii in scaun rulant din regiunea Bucuresti-Ilfov pe durata a 4 luni de zile. Banii colectati prin intermediul Bursei Binelui vin sa completeze fondurile stranse deja de Fundatia Motivation pentru oferirea de transport adaptat celor 4 copii, prin participarea la alte actiuni de crowdfunding.  

Beneficiarii proiectului

Proiectul sprijina 4 copii cu in scaun rulant, de varsta scolara (6-18 ani), din regiunea Bucuresti-Ilfov. Pentru a participa la proiect acestia au fost selectati de catre asistentul social Motivation pe baza situatiei lor sociale: conditii financiare reduse si/sau lipsa accesibilitatii si a mijloacelor de a imbunatati acest lucru, nevoia de servicii de sprijin (educatie, sanatate) si accesul dificil la acestea. (Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, ACCES la Educatie, Servicii si Comunitate pentru copiii si adultii in scaune rulante, proiect susținut prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania).

De ce să donez?

Ma numesc Andrei. Sunt un utilizator de scaun rulant si am 8 ani. Locuiesc in orasul Bragadiru, Ilfov si sunt elev in clasa a 2-a. Deoarece cartierul in care locuiesc este foarte departe de scoala, in zona nu exista mijloace de transport in comun, parintilor mei le este dificil sa parcurga distanta pana la scoala si inapoi. Incepand din acest an scolar Motivation este cea care imi asigura zilnic transportul.O grija in minus pentru parintii mei!

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Motivation Romania

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.  Serviciile pe care le oferim acoperă o gamă largă de nevoi ale persoanelor cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor in fotoliu rulant.