Educație

Ofera unui nevazator lumina cunoasterii

Perioada: 29.11.2016 - 01.12.2017 Activ în
3195,00 Lei
Sumă target: 45000 Lei
Donează

Descriere

Vom converti în format Audio Daisy 50 de cărți de literatură, echivalentul a 15000 de pagini tipărite. Cărțile sunt înregistrate de lectori profesioniști și apoi sunt imprimate pe CD. Ele pot fi citite de nevăzători exact la fel cum citesc văzătorii cărțile tipărite. Nevăzătorul va putea sări la o anumită pagină, paragraf sau capitol, va putea modifica viteza de lectură, fără să altereze vocea lectorului, etc.

Cărțile noastre sunt livrate principalelor biblioteci publice de unde nevăzătorii le pot împrumuta gratuit. Costul de accesibilizare al unei pagini tipărite este de 4,5 lei din care 1,5 lei este suportat de bibliotecile publice care cumpără produsele noastre. Titlurile accesibilizate se vor adresa cititorilor de toate vârstele.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a extinde accesul la cultură pentru nevăzătorii de

orice vârstă și de a le îndepărta astfel starea de deprimare generată de izolare.

Vom accesibiliza 50 de titluri noi dintre cele mai dorite cărți de literatura pe care

nevăzători le vor putea împrumuta gratuit de la bibliotecile publice din țară.

 

Cui donez?

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt nevăzătorii de orice vârstă din România. 

Cărțile audio Daisy realizate de noi pot fi împrumutate gratuit de la peste 50 de biblioteci publice din țară și de la Biblioteca națională a României. Aproximativ 200 de nevăzători au folosit până acum rețeaua de biblioteci pentru a citi cărțile noastre. Primim foarte multe cereri pentru accesibilizarea celor mai valorase titluri din literatura română și universală. Până în prezent am publicat 250 de titluri în format audio Daisy, dar, daca am avea fonduri suficiente, am putea dărui nevăzătorilor Români acces la titlurile cuprinse în vestita listă: 

„1001 de cărți de citit într-o viață”

 

De ce să donez?

Nevăzătorii au mare nevoie de lectură, pentru că doar ea le mai descrie lumea pe care ei nu o mai văd. Pentru ei lectura unei cărți este și o plăcere, dar și o ieșire din izolarea care îi deprimă. Mulți sunt bătrâni și nu se pot aventura de unii singuri în traficul periculos al străzii. Alții nu au unde să se ducă în lipsa unui loc de muncă, iar pentru copii e singurul mod de a-și dezvolta vocabularul.

6194 vizualizări

ONG - Fundatia Cartea Calatoare

Fundaţia Cartea Călătoare facilitează accesul nemijlocit la informare, instruire şi angajare pentru persoanele cu deficiente de vedere şi creşterea gradului de integrare socială a acestora cu ajutorul tehnologiilor moderne de acces.

FCC este singurul producător de carte audio în format Daisy din România, care permite reproducerea mult mai exactă a structurii cărţilor tipărite. http://cartidaisy.ro/index.php?pid=3 

Cărţile în format Daisy pot fi împrumutate gratuit din 57 bibliotecile publice din România. Visul nostru este ca în următorii ani să ajungem în 100 de comunităţi locale.

Adresă:

Focsani, str. Barsei, nr. 4, bl. H, sc. 2, ap. 29

Telefon: 0237 214 004
Contact: Ana-Luisse Carcadia