Educație

SALVEAZA VIITORUL - ofera speranta prin educatie

Perioada: 29.04.2021 - 29.04.2023 Activ în Bacau Bucuresti Buzau Dolj Iasi Prahova
305,00 Lei
Sumă target: 500000 Lei
Donează

Descriere

La nivelul celor 6 comunități proiectul va contribui la diminuarea excluderii sociale, evitarea delincvenței în rândul copiilor/tinerilor, a vagabondajului și a abandonului scolar. Scopul proiectului este prevenirea abandonului scolar si creșterea calității educației pentru 240 de copii (40% sunt de etnie romă) care provin din medii sărăce din 6 judete în următorii 2 ani si  accesului la servicii sociale pentru 300 de parinti, precum si prevenirea exploatarii prin munca a 100 de copii.

 

Principalele activitati care vor produce transformarea sunt:

1) Identificarea copiilor in risc 

2) Instruire scolara

3) Deprinderi de viata independenta

4) Fara adictii la copii

5) Servicii de consiliere pentru parinti si copii

6) Scoala Parintilor

7) Hrana si ajutoare pentru invatat

8) Tabere de zi sau de vara.

Articole externe

Scopul proiectului

Prevenirea abandonului scolar si creșterea calității educației pentru 240 de copii (40% sunt de etnie romă) care provin din medii sărăce din Bucuresti, Bacau, Buzau, Craiova, lași și Ploiești, în următorii 2 ani. Accesul la servicii sociale pentru minimum 300 de parinti, prevenirea exploatarii prin munca a 100 de copii din 6 judete foarte sarace. 

Cui donez?

Minimum 240 de copii cu vârste între 5-15 ani și tineri cu vârste între 16-18 ani, aflați în risc de abandon scolar, exploatare prin munca, sărăcie și excluziune sociala din Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Craiova, Bacău și Buzău: copii care nu sunt înscriși în învățământul preșcolar/primar/gimnazial; copii și tineri cu risc de abandon școlar din învățământul primar, secundar inferior și secundar superior, inclusiv din învățământul profesional; copii cu rezultate bune la învățătură, dar care care fac parte din familii defavorizate economic și care au nevoie de sprijin pentru a-și continua educaţia; copii și tineri lipsiți de sprijin parental/al familiei; copii și tineri proveniți din familii dezorganizate/familii monoparentale; tineri cu nivel scăzut de competențe, fără un loc de muncă.

De ce să donez?

#Oferi sansa a 240 de copii sa mearga la scoala, fara sa fie trimisi la munca sau cersit

#Contribui la combaterea abandonului scolar din 6 judete

#Sustii parintii copiilor care nu-si pot trimite copiii in mod regulat la scoala

#Contribui la consolidarea unui viitor mai bun pentru 240 de copii

#Creeam o cultura a binelui, a ajutorului, a bunavointei, a sperantei pentru viitorul Romaniei

#Bine faci,bine gasesti!

#Devii un Erou al Binelui pentru copii

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
EUGEN LUCAN:
Sustin acest proiect pentru ca o treime din copiii României trăiesc în sărăcie, conform „Strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei 2015-2020”. Sărăcia este și cauza pentru care peste trei mii de copii sunt separați anual de părinții lor în România.
miercuri, 16 iunie 2021 10:06:09
1856 vizualizări

ONG - Asociatia Misiunea Crestina Armata Salvarii din Romania

Misiunea noastră este să răspundem nevoilor umane, să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor aflate în suferință, să redăm speranța, să promovăm o lume a solidarității, păcii și bunăstării, fără discriminare.

 

Armata Salvării este o misiune creștină internațională cu o istorie de peste 150 de ani și o prezență în peste 130 de țări.

 

Valorile noastre: Compasiunea; Integritatea; Speranta; Curajul; Respectul.

 

Armata Salvării desfășoara proiecte sociale, educative, de consiliere psiho-socială și spirituală precum și misiuni cu profund caracter creștin. Suntem prezenți în București, Ploiești, Craiova, Iași, Bacău și Buzău, prin  centrele de zi si de consiliere, prin intermediul echipei mobile, a asistenților sociali, a educatorilor și cadrelor medicale care formează Armata Salvării din România.

 

Obiectivele noastre:

  • # Prevenirea abandonului scolar
  • # Combaterea saraciei si incluziunea sociala
  • # Combaterea traficului de persoane
  • # Interventia in situatii de urgenta/dezastre 
  • # Aducerea în prim plan a valorilor creștine

 

 

 

 

 
 
Adresă:

Str. Ing. Dumitru Zosima nr 16, Sector 1, București, România 011537

Telefon: 0727116466
Contact: Ionuț SANDU