Educație

SCIKiDS Festivalul Stiintei 2018

Perioada: 03.12.2017 - 01.03.2018 Activ în Bucuresti
2477,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

SCIKiDS Festivalul Stiintei este un eveniment STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica) dedicat popularizarii stiintei. El are loc 2 zile pe an, 16 ore de activitati stiintifice distractive in total si este organizat la fiecare final al lunii octombrie. Am inceput in 2013 in curtea scolii gimnaziale Elena Vacarescu si am continuat apoi in fiecare an intr-un centru comercial din Bucuresti. In aceste 2 zile, aducem stiinta in mijlocul oamenilor si oferim gratuit in cadrul festivalului activitati stiintifice extrem de atragatoare.  Obiectivul festivalului este acela de a arata societatii ca stiinta are o latura fascinanta si ofera raspunsuri la intrebari fundamentale. Un eveniment bazat 100% pe voluntariat.

 

Scopul proiectului

Imprietenim copiii si tinerii cu stiinta. Timp de 2 zile, 16 ore peste 8000 de participanti iau contact cu peste 30 de activitati stiintifice diferite, prinse intr-un concept distractiv si energic. La finalul acestei intalniri, stiinta va fi reconsiderata in ochii celor ce o vor intalni.

Cui donez?

Din cauza imaginii eronat percepute, o  parte importanta din societatea noastra este analfabeta stiintific. 80% dintre elevi-"analfabeti stiintific", 50% dintre studenti- candidati la somaj (Ministerul Educatiei in Raportul privind Starea Invatamantului). Cifrele sunt confirmate si de testarile PISA-Romania-pe locul 48 din 70 la punctajul obtinut de elevii romani la stiinte, similar cu cei din Emiratele Arabe Unite, Cipru sau Albania.

80% din populaţia tanara a României nu dispune de cunostinte stiintifice elementare nu isi pot explica fenomene naturale;

42% dintre tinerii români afirma ca Soarele se invarte in jurul Pamantului

Beneficiarii proiectului nostru sunt: copii (4-12 ani), adolescenti(15-18 ani), studenti (19-23 ani) 50%, adulti(parinti si bunici)50% 

 

De ce să donez?

In Romania,stiinta este considerata neatragatoare si plictisitoare.Acest lucru duce catre formarea unor generatii de adulti superstitiosi, mistici, lipsiti de gandire critica ce vor tinde sa umple lipsa de cunostinte, cu credinte si cel mai periculos, cu informatii pseudostiintifice,acestea fiind mai atragatoare cu un continut mai usor de insusit dar cu potential tragic.O societate orientata spre stiinta este o societate orientata spre solutii.

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2570 vizualizări

ONG - Asociatia Fascination

Organizație dedicată promovării proiectelor din domeniul ştiinţei prin realizarea unor evenimente educative şi interactive, menite să aducă la un loc companii de profil, specialişti, dar şi publicul larg interesat de stiinta. Viziunea noastră reprezintă o societate orientată spre știință și rezolvarea problemelor. Misiunea noastră este popularizarea științei și obținerea unor progrese importante privind modul în care copiii, tinerii și adulții se raportează la aceasta. Considerăm curiozitatea ca fiind o trăsătură nativă și esențială naturii umane, ce asigură succesul în evoluția noastră generală și particulară.   Promovăm datoria morală de “a ști” și de a descoperi lumea și universul în care ne aflăm, Considerăm știința ca fiind cel mai potrivit instrument pentru cunoaștere pe care îl avem. Considerăm Creativitatea ca forma cea mai înaltă pe care o poate atinge imaginația umană. Avem 2 proiecte în derulare: SCIKiDS Festivalul Științei și canalul de youtube: Profesorul Trăsnit TV, emisiunea Cu Drag de Știință.

Adresă:

Jud Ilfov, sat Mogoșoaia, Comuna Mogoșoaia, str 8 Martie nr 18 A

Telefon: 0722685804
Contact: Adreea Stoica
Website: www.scikids.ro