Partener de implementare
Educație

BCR a lansat concursul „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Distribuie pagina pe

BCR a lansat concursul de desene „Școala Banilor Bine-Crescuți” și invită școlile din România să se înscrie pentru a câștiga premiile puse în joc. Concursul vine în completarea volumului II al cărții de povești Școala banilor bine-crescuți, scrisă de Cristina Andone și lansată în luna iunie.

 

„Prin cărțile din seria ‘Școala banilor bine-crescuți’ am încercat să le vorbesc copiilor despre bani și despre cum relaționăm cu ei în viețile noastre într-o manieră amuzantă, jucăușă și adaptată vârstei lor. Și pentru că sunt de părere că poveștile pot fi transformate în realitate, m-am bucurat foarte tare de inițiativa BCR de a căuta în România o adevărată ‘Școală a banilor bine-crescuți’ și de a duce subiectul educației financiare către chiar mai mulți copii, dar și profesori”, spune Cristina Andone.


Concursul se desfășoară în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie și se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care vor reprezenta școala la care învață. Mecanismul constă în înscrierea de către fiecare școală a celor mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să reprezinte una dintre cele trei teme:

• Economisesc pentru visul meu
• Prima mea pușculiță
• La ce ne ajută banii

Cele 10 școli finaliste vor fi selectate de juriul format din Cristina Andone (autoarea cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Sebastian Oprița (ilustrator al cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului Școala de Bani BCR) și Ana Nicolescu (blogger Mămica Urbană), ținând cont de compoziția vizuală, armonie cromatică și originalitate. Colajele cu desenele alese vor fi reunite într-un album pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine Crescuți, unde vor fi votate de către public, iar școala care va obține cele mai multe like-uri din partea publicului și cel mai mare punctaj din partea juriului va fi desemnată câștigătoare.

 

Premiile constau în cărți și ateliere gratuite de educație financiară pentru toate școlile finaliste, susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de către profesorii Școlii de Bani. Școala câștigătoare va primi titulatura „Școala banilor bine-crescuți”, precum și următoarele premii: cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți „Școala banilor bine-crescuți” pentru biblioteca școlii, crearea unui „colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pt cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți) și expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR.

„Am fost alături de Cristina încă de anul trecut de la lansare primului volum al cărții ‘Școala banilor bine-crescuți’. Ni s-a părut o idee foarte bună să ducem lucrurile un pas și mai departe și să găsim încă o modalitate interactivă pentru cei mici prin care să vorbeasca despre bani. Copiii asimilează cel mai ușor prin joacă și povești. O competiție în cadrul căreia de data aceasta sunt ei autorii poveștilor vizuale este cea mai buna variantă să-i facem să se împrietenească cu banii și altfel decât cumpărând jucării sau înghețată”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de Bani BCR.

Înscrierile se pot face în perioada 5 - 26 octombrie, direct pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs, iar pentru mai multe detalii, toți profesorii interesați să-și înscrie școala pot consulta Regulamentul aici.


***
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 17 birouri mobile dedicate companiilor și 430 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 2.000 de echipamente, 14.500 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Bursa Binelui

Articole asociate

  Bursa Binelui

  HOW TO... cu Bursa Binelui

  Bursa Binelui va organiza în perioada aprilie – iunie 2019 o serie de workshop-uri dedicate ONG-urilor înregistrate pe platforma de donații fără comision bursabinelui.ro. Workshop-ur...
  Bursa Binelui

  Înscrieri în Campionatul de Bine 2016: 17 noiembrie - 5 decembrie

  Ești ONG și ai un proiect sau o propunere de proiect pentru care dorești să atragi donații individuale? Înscrie-te în Campionatul de Bine. Cum? Citește... REGULAMENTUL.   Îns...
  Bursa Binelui

  HOW TO... Organize financially your NGO

  În luna decembrie, Bursa Binelui organizează un nou workshop din seria HOW TO dedicat organizațiilor înscrise pe platforma de donații fără comision. Cel de-al patrulea workshop din acest...