Partener de implementare

Închis

Social

Clubul de week-end pentru copii si tineri cu autism

ANCAAR Iasi

Suma target

2.005 RON

70.000 RON

40 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Autismul este o tulburare caracterizată de lipsa capacităţii de a interacţiona pe plan social şi de a comunica, de comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă, de obicei, înaintea vârstei de 3 ani. Prin acest proiect, in fiecare sambata si duminica, aproximativ 30 copii si tineri cu autism vor participa la activitatile desfasurate in cadrul clubului de week-end. Acestea au fost alese strategic pentru a veni în sprijinul categoriei de beneficiari. Cele aproximativ 30 de familii ale copiilor de care am amintit mai sus beneficiază în mod indirect de acest program. În timpul în care copiii sunt la centru pot rezolva alte probleme ale vieţii cotidiene, tinand cont de faptul ca isi petrec 24 de ore din 24 cu copilul lor.   

Detalii proiect

Aria de acoperire

Iași

Perioada donații

23.11.2015 - 30.06.2017

Scopul proiectului

Proiectul de fata are ca scop socializarea copiilor, tinerilor cu autism din Iasi, dar si a familiilor acestora, pentru a micsora gradul de excluziune sociala cu care toti acestia se confrunta. 

Beneficiarii proiectului

Grupul tinta al proiectului nostru este reprezentat prin copii si tineri diagnosticati cu Tulburari din Spectrul Autist din judetul Iasi, ai caror parinti sunt membri ai asociatiei. In judetul Iasi se afla in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului un numar de peste 350 de copii cu autism si elemente de autism. Multi dintre acestia nu urmeaza nici o forma de invatamint sau terapie (speciala sau nu), fiind izolati in familiile lor.

De ce să donez?

În România, majoritatea copiilor cu autism ajung  să fie îngrijiţi în familie, o familie în care, cel puţin unul dintre părinţi, nu-şi mai poate permite un serviciu, o viata socială, fiind nevoit să fie el însuşi asistentul personal al copilului său. 

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

ANCAAR Iasi

Suntem o organizatie neguvernamentala infintata in luna mai 2003, la initiativa fundatiei STAR of HOPE Romania, de parinti ai copiilor cu autism.Misiunea asociatiei este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.Viziunea: O Romanie in care drepturile fundamentale ale personelor cu autism sa fie respectate prin crearea si sustinerea tuturor puntilor de acces la ele.Scopul: Abordarea multidisciplinara in indentificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism.Beneficiari: copiii, tinerii, adultii cu autism si familiile acestora