Partener de implementare

Închis

Antreprenoriat social

Locuri de munca pentru persoane cu handicap grav

Asociatia Culturala Citatepedia

Suma target

7.783 RON

40.000 RON

154 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Asociatia Culturala Citatepedia este o organizatie neguvernamentala, care imbina intr-un mod inedit proiectele culturale/educationale pentru un public larg cu oferirea de locuri de munca persoanelor cu handicap grav.Asociatia a fost infiintata in 2012, dar se bazeaza pe o experienta mult mai indelungata. Am realizat proiecte online de mare succes, printre care: www.citatepedia.ro / www.citatepedia.net / www.citatepedia.com www.intercogito.ro www.datepedia.ro www.ro-en.ro www.omnipedia.ro De asemenea, publicam carti prin editura proprie, Digital Unicorn. Pentru mai multe informatii, vedeti pagina despre proiectele derulate. Pentru toate donatiile de 100 lei sau mai mult, avem daruri surpriza. Putem spune doar ca sunt realizate in asociatia noastra, nu gasiti in magazine :)

Detalii proiect

Aria de acoperire

Constanța

Perioada donații

28.11.2016 - 31.12.2019

Scopul proiectului

In 2017, asociatia a angajat 2 persoane cu handicap grav. In 2018, numarul a crescut la 4 angajati. Este vorba despre persoane care au nevoie de ajutorul unui insotitor si care, din acest motiv, nu pot avea un serviciu obisnuit. Avem nevoie de fonduri pentru o parte din salarizare şi pentru dotari care sa le faca mai usoara activitatea.

Beneficiarii proiectului

Donatiile pentru acest proiect sunt destinate Asociatiei Culturale Citatepedia, cu sediul in Constanta, inregistrata cu certificatul de inscriere 33254/212/2011 din 07.02.2012, CIF 29743518. Asociatia este alcatuita din patru membri - doua persoane cu handicap grav si doi sustinatori. Asociatia angajeaza doar persoane cu dizabilitati. Asociatia este condusa de Lucian Velea, o persoana cu atrofie musculara, care doreste sa-si valorifice indelungata experienta personala in folosul altor persoane aflate in situatii similare. Unele dintre site-urile culturale/educationale sustinute de Asociatia Culturala Citatepedia au sute de mii de utilizatori. Asadar, activitatea asociatiei are un impact social-cultural major.

De ce să donez?

Daca cineva drag tie are o afectiune rara sau a trecut printr-un accident care ii afecteaza major posibilitatile de miscare, crezi ca i-ar prinde bine sa aiba o activitate zilnica, utila si recompensata? Poti ajuta intr-un mod concret si decent o persoana care doreste sa-si fructifice abilitatile ramase.Mai mult, n-ar fi grozav ca de roadele acestei activitati sa beneficieze mii de oameni? Asta facem prin proiectele culturale pe care le derulam.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Culturala Citatepedia

Asociatia Culturala Citatepedia este o organizatie neguvernamentala care imbina intr-un mod inedit cultura si educatia pentru publicul larg cu oferirea de locuri de munca persoanelor cu dizabilitati fizice grave, care nu pot merge la un serviciu obisnuit, desi ar avea calitatile intelectuale necesare.ACC se ocupa cu proiecte din domeniul cultural-educational pe internet, deservind gratuit peste 1 milion de utilizatori/luna. Principalele site-uri sunt:www.citatepedia.ro / www.citatepedia.net / www.citatepedia.com www.datepedia.ro www.ro-en.rowww.omnipedia.ro ACC are propria editura, care publica carti de poezie si aforistica, carti despre persoane cu dizabilitati, alte carti care nu trezesc interesul marilor edituri din Romania.