Partener de implementare

Închis

Sanatate

Seara de Poveste - Povestea continua

Asociatia TAXIUL CU BOMBOANE

Suma target

77.370 RON

100.000 RON

1729 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Iti mai aduci aminte de serile in care parintii tai iti citeau povestea preferata? Si tu uitai de orice si te cufundai intr-o lume de basm, zambeai, te ghemuiai langa adultul care iti povestea; Tineretea era fara Batranete, calatoreai imaginar peste 7 mari si 7 tari, te luptai cu toata puterea impotriva Raului si Intunericului, te simteai invincibil si stiai ca Binele invinge mereu. Si ca vei trai fericit pana la adanci batraneti.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București, Constanța

Perioada donații

15.11.2017 - 15.11.2018

Scopul proiectului

Sunt copii pentru care perioada grea de tratament in diferite afectiuni produce efecte la nivel psihologic si au nevoie de sprijin. #SearaDePoveste a inceput intr-un salon de spital, acum sunt doua spitale de copii pe lista cu doua seri in fiecare saptamana. Si sute de copii care se bucura cand voluntarii intra in salon. 

Beneficiarii proiectului

Programul #SearaDePoveste este functional in prezent cu ajutorul a zeci de voluntari implicati in sustinerea Asociatiei "Taxiul cu Bomboane" si a altor proiecte derulate de aceasta, dar orice sprijin este binevenit avand in vedere succesul si aprecierile acestor actiuni. Proiectul #SearaDePoveste lansat de Asociatia Taxiul cu Bomboane a depasit toate barierele si granitele. Voluntari de toate varstele, cu diverse pregatiri profesionale, din Bucuresti, din intrega tara, dar si din strainatate vin sa citeasca povesti copiilor cu nevoi speciale in spitalele din Bucuresti. Povestea atent aleasa si spusa din suflet ii poate ajuta pe copii sa gaseasca si sa recunoasca formularea exacta a starii, experientei lor si sa adopte solutiile personajelor din povestea respectiva. 

De ce să donez?

Serile petrecute intr-un salon de spital sunt lipsite de speranta si de alinare. Sunt copiii cu nevoi speciale si nevoi sociale pentru care perioada grea de tratament in diferite afectiuni produc efecte devastatoare la nivel psihologic si au nevoie de sprijin. Si serile de poveste din spital in care voluntari cu suflet mare pun magie in fiecare fila de poveste rasfoita. Si reactiile copiilor, dublate de rezultate, sunt vizibile. 

Cum poți ajuta

 • Distribuie proiectul în social media

  Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
 • Donează sau voluntariază

  Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
 • Scrie despre proiect pe site-ul tău

  Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

  cod de embed

  și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia TAXIUL CU BOMBOANE

“Taxiul cu Bomboane” este, de fapt, o metaforă. Despre gesturi simple care se transformă în fapte bune, despre gesturi mici care pot schimba viaţa celor din jur. Este o metaforă despre faptele bune pe care le poate face oricine. În acest taxi urcă toată lumea. “Taxiul” are acum câteva curse cu destinaţie deosebita: la spitalele de pediatrie şi la şcolile speciale din Bucureşti. MAGIA se produce in momentul in care salonul este asaltat de zane, clovni cu nas rosu, balerine si personaje din basme, pregatiti sa citeasca povesti si ghicitori, sa imparta mere, acadele, baloane colorate sau carti pentru copii. Sunt copii pentru care perioada grea de tratament in diferite afectiuni produce efecte la nivel psihologic si au nevoie de sprijin. Voluntari de toate varstele, cu diverse pregatiri profesionale, din intrega tara, din strainatate, vin sa citeasca povesti copiilor cu nevoi speciale. Asociatia are nevoie de suport si de voluntari in toate proiectele pe care le desfasoara.