Partener de implementare

Deschis

Social

Centru de Zi Martisor

Asociatia FREE

Suma target

0 RON

52.800 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Situat în București, centrul nostru de zi „Mărțișor” este un centru de identificare, asistență și prevenire a traficului de persoane licențiat din septembrie 2021. Acest proiect are ca scop ajutarea reintegrării femeilor victime ale exploatării sexuale. Acesta beneficiază nu doar victimele, ci și copiii lor, pe care îi considerăm victime secundare. Deschis 3 până la 4 zile pe săptămână, femeile și copiii pot primi haine, participa la grupuri de sprijin, lua parte la activități creative și beneficia de consiliere și asistență socială. Este, de asemenea, important să investim în generația următoare pentru a preveni alte abuzuri și exploatări. De aceea, se face un efort specific pentru a oferi activități de calitate copiilor beneficiarilor în timp ce aceștia vizitează centrul de zi.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

20.05.2024 - 20.05.2026

Scopul proiectului

Acest proiect are ca scop oferirea unui program de reintegrare și formare profesională pentru femeile victime ale exploatării sexuale, conținând servicii holistice: 1. Asistență pentru reintegrare prin suport material: pachete de alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă..; 2. Asistență pentru reintegrare prin cursuri: viață independentă și dezvoltare personala; 3. Suport pentru reintegrare prin servicii de asistență medicală; 4. Asistență pentru reintegrare prin cursuri psihoeducative, precum și terapie individuală, terapie prin artă și terapie în aer liber; 5. Reintegrare prin acces la suportul unui asistent social pentru gestionarea cazurilor; 6. Reintegrare prin asistență juridică și reprezentare în instanță.

Beneficiarii proiectului

Femeile implicate in prostitutie sau victime ale exploatarii: Numarul de femei in prostitutie sau supravietuitori ai traficului sexual pe care il vom sprijini este estimat la 100 de beneficiari directi si 10.000 online (persoane vulnerabile) identificate prin parteneriate cu ONG-uri si direct pe teren in timpul activitatilor de strada. Aceste femei au nevoi complexe in ceea ce priveste sanatatea fizica, mentala, de siguranta, reintegrarea sociala si emanciparea, necesitand o abordare holistica si individualizata. Supravietuitoare ale exploatarii sexuale: Selectam un numar limitat de 20 de persoane pentru a asigura atentia personalizata. Acestea sunt femei pe care le-am insotit de mai multi ani si am creat legaturi care faciliteaza sprijinul profund. Supravietuitoarele au nevoie de suport pentru a depasi traumele, a-si reconstrui stima de sine, a avea acces la servicii medicale si psihologice si a se reintegra in societate.

De ce să donez?

De 11 ani, Asociația FREE lucrează cu persoane implicate în industria sexului, combatând activ această problemă prin oferirea de suport și asistență victimelor traficului de persoane pentru exploatare sexuală. În activitatea noastră, întâlnim adesea victime ale exploatării sexuale care trăiesc într-un ciclu de vulnerabilități socio-economice și emoționale, menținute de dependențe de substanțe sau alcool, implicarea în relații toxice, adesea abuzive. Aceste persoane se confruntă cu multiple provocări, de la satisfacerea nevoilor de bază pentru ele și familiile lor până la rezolvarea problemelor de sănătate și reintegrarea socio-profesională. Prin donațiile dumneavoastră, putem asigura continuitatea programelor noastre de suport, consiliere, educație și adăpost, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pentru aceste femei și copii. Donațiile nu sunt doar un sprijin material, ci reprezintă o șansă la o viață demnă și o comunitate mai inclusivă și mai solidară. Toți am fost creați să fim FREE. Alătură-te luptei!

Linkuri externe

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia FREE

Prostitutia, de cele mai multe ori,  este o masca, in spatele careia se ascund privare de libertate, tortura, agonie, visuri spulberate. Noi credem ca orice femeie aflata in prostitutie traieste la un nivel de exploatare sexuala si din acest motiv are nevoie de un ajutor: emotional, spiritual, psihologic, fizic, economic, social, juridic.  Activitati:- Prevenirea traficului de persoane in randul copiilor, al adolecentilor si familiilor defavorizate.- Campanie de informare publica.- Outreach stradal inspre prestatoarele de servicii sexuale.- Oferirea posibilitatii de workshop/training-uri profesionale pentru femeile aflate in prostitutie.