Partener de implementare

Deschis

Social

House on the Rock

Asociatia FREE

Suma target

0 RON

70.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul "House on the Rock," un centru de primire și cazare în Județul Brașov, prinde viață în 2023. Acesta permite femeilor supraviețuitoare ale exploatării sexuale și copiilor acestora să beneficieze de suport rezidențial, monitorizare terapeutică și sprijin pentru integrarea socială și profesională. Mai specific, oferă un loc de viață, restaurare și vindecare în mediul rural pe o perioadă de 6 luni până la 1 an. Capacitatea casei este de șase familii. Locuind în centru, femeile se pot reconstrui cu suport psihologic și spiritual, precum și cu activități terapeutice săptămânale, cum ar fi art-terapia, practicarea sportului și experimentarea unor activități noi.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Brașov

Perioada donații

20.05.2024 - 20.05.2026

Scopul proiectului

Scopul centrului de învățare este de a oferi un spațiu pentru beneficiari în care aceștia să poată fi creativi, să învețe și să obțină un venit. Activități precum formare, grupuri de sprijin și ateliere practice nu numai că îi vor ajuta pe femei și copii să găsească vindecarea emoțională, să învețe abilități noi, dar și să fie împuterniciți prin participarea la activități de generare a venitului. Organizația noastră adoptă o abordare holistică pentru reintegrarea victimelor și a copiilor lor, urmând ierarhia nevoilor lui Maslow prin abordarea nevoilor fiziologice în primul rând înainte de a aborda nevoi mai profunde. Oferim un refugiu rural sigur cu hrană, îmbrăcăminte și îngrijire medicală, permițând femeilor să se odihnească și să se adapteze.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii proiectului sunt femeile supraviețuitoare ale exploatării sexuale, precum și copiii lor. Parcursul lor de vindecare este complex, implicând adesea necesitatea de a regăsi un sentiment de siguranță, de a trata rănile emoționale și fizice, precum și de a se reintegra social și profesional. Prin oferirea unui loc sigur de trai, terapii adaptate și sprijin pentru integrarea socială, proiectul își propune să răspundă acestor nevoi esențiale și să îi însoțească pe aceste femei către un viitor mai sigur și mai autonom. Mai specific, acesta oferă un loc de trai, restaurare și vindecare în mediul rural pentru 6 familii pe o perioadă de 6 luni până la 1 an.

De ce să donez?

Donează pentru a susține nevoile esențiale ale beneficiarilor noștri și ale comunității lor. Aceste nevoi includ accesul la un loc sigur de trai și la servicii terapeutice pentru femeile supraviețuitoare ale exploatării sexuale și copiii lor. De asemenea, donațiile contribuie la sprijinirea procesului de reintegrare socială și profesională a acestor femei, ajutându-le să își refacă viața și să devină mai independente. Prin donațiile tale, poți oferi șansa acestor persoane vulnerabile de a-și construi un viitor mai sigur și mai stabil. Toți am fost creați să fim FREE. Alătură-te luptei!

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia FREE

Prostitutia, de cele mai multe ori,  este o masca, in spatele careia se ascund privare de libertate, tortura, agonie, visuri spulberate. Noi credem ca orice femeie aflata in prostitutie traieste la un nivel de exploatare sexuala si din acest motiv are nevoie de un ajutor: emotional, spiritual, psihologic, fizic, economic, social, juridic.  Activitati:- Prevenirea traficului de persoane in randul copiilor, al adolecentilor si familiilor defavorizate.- Campanie de informare publica.- Outreach stradal inspre prestatoarele de servicii sexuale.- Oferirea posibilitatii de workshop/training-uri profesionale pentru femeile aflate in prostitutie.