Partener de implementare

Deschis

Social

O CASĂ NOUĂ PENTRU FAMILIA URSACHE

Asociatia IHTIS

Suma target

0 RON

3.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

În urmă cu câțiva ani, am organizat o „școală de vară” online și am premiat un grup de copii cu merite frumoase, oferindu-le la începutul anului școlar ghiozdane cu rechizite. Printre ei: Rareș, Denis și Ricardo. Timpul a trecut... Astăzi am aflat că cei trei voinici au terminat anul școlar tot pe podium (Ricardo a susținut examenul de capacitate), iar cel mai costisitor vis al familiei Ursache din Comuna Hilișeu-Horia, acela de a avea o locuință, începe să se concretizeze: au finalizat actele, AU TURNAT TEMELIA CASEI și fac eforturi deosebite (sezonieri în străinătate) pentru a achiziționa materiale de construcții necesare. AU NEVOIE DE PUȚIN AJUTOR!

Detalii proiect

Aria de acoperire

Botoșani

Perioada donații

01.07.2024 - 31.08.2024

Scopul proiectului

Strângere de fonduri pentru a achiziționa (parțial) materialele de construcție necesare: baxuri de BCA

Beneficiarii proiectului

Într-un fost pichet militar, la 1 km de granița României cu Ucraina, trăiesc 30 de copilași (9 familii fără venituri). Câte 3, 4 sau 5 copilași într-o cameră în care nu încap decât paturi și o măsuță, copiii au învățat să trăiască, să se bucure de fiecare clipă. Familia Ursache se străduiește pe cont propriu să facă pasul spre normalitate pentru copiii lor. Cu banii strânși ani la rând, au cumpărat locul de casă, au turnat temelia și au achiziționat o parte din materialele necesare. Sunt oameni hotărâți, vrednici și responsabili și merită o mână de ajutor.

De ce să donez?

Cea mai bună investiție este investiția în OAMENI. Ajutând la construcția unei locuințe - vom schimba viitorul unei familii! Vă invităm să ne fiți alături pentru acest demers. ÎMPREUNĂ schimbăm destine!

Linkuri externe

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia IHTIS

Fondata de catre o persoana cu dizabilitati fizice asociate, IHTIS s-a vrut a fi inca de la inceput un ideal frumos, neinteles cativa ani, datorita faptului ca NU corespundea tiparului de “ONG care ofera ajutoare”. Perioada 2004 – 2014 a generat o buna experienta in definirea Asociatiei IHTIS, prin care tinerii cu dizabilitati fizice - avand IQ normal – au fost indemnati sa se auto-reprezinte, fiind initiatori si coordonatori ai proiectelor in sfera socio-culturala. Prin varietatea abilitatilor noastre, IHTIS inseamna astazi lupta castigata impotriva discriminarii, constientizare, sensibilizare, socializare. In toate proiectele noastre, auto-reprezentarea este factorul cheie, generand perceptia tinerilor defavorizati ca fiind “Resursa in societate”. La IHTIS, prin VOLUNTARIAT, transformam orice gand indraznet intr-un proiect de succes.