Social

Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Data de 2 aprilie marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007.
Data de publicare 02.04.2015 Publicat de Bursa Binelui

La Iasi, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), impreuna cu partenerii locali: Fundatia „Star of Hope Romania”, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia „Ancora Salvarii” si Asociatia „Surasul albastru” au pregatit actiuni si manifestari publice, in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei „Arata ca iti pasa!”. Programul evenimentelor din cadrul proiectului include: o seara caritabila pentru strangerea fondurilor necesare amenajarii unui cabinet de logopedie, Ziua Portilor Deschise la ANCAAR Iasi si Marsul diversitatii. Alaturi de Palatul Roznovanu, care gazduieste Primaria Iasi, vor fi iluminate in albastru si alte importante cladiri din oras. 


Ca in fiecare an, Asociatia Autism Baia Mare se alatura si ea campaniei internationale ″Light it up blue!″.
Asociatia organizeaza o serie de activitati menite sa contribuie la constientizarea la nivel local a problematicii autismului. Baimarenii sunt invitati in Piata Millennium incepand cu ora 18:30, unde vor putea participa la un eveniment inedit, Colored Powder Flashmob. Se vor lansa lampioane si baimarenii vor asista la iluminarea Primariei si a Podului Viilor in albastru. 


Asociatia "Raza de Soare" Iernut a incheiat anul acesta un proiect de colaborare intitulat "Impreuna putem invinge" intre CSEI Nr. 1 Tg. Mures (clasa speciala integrata in scoala normala) clasa VIII C, Scoala Gimnaziala Iernut (clasele I-V) si CJRAE Mures, prin care i-a invitat pe toti cei implicati sa se alature campaniei de constientizare a autismului prin purtarea de camasi albastre si prin prezenta unor baloane albastre la sala de clasa. 


Pentru ca niciun loc de joaca nu primeste copiii speciali, iar locuri de joaca destinate lor nu exista, Asociatia Romana de Terapii in Autism si ADHD organizeaza un eveniment cu sprijinul locului de joaca GO KIDS GO: 25 de copii din centrele ARTAADHD. Fiecare copil va picta o inima si o va prinde de un balon pe care il va inalta ca o invitatie la ″lectia tolerantei″, dupa cum spun organizatorii.

 

De Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului, sustine proiectele si organizatiile listate la Bursa Binelui:

Asociația Invingem Autismul
Asociatia Help Autism
Asociatia Copiii de Cristal
Zonta Club Ploiesti
AURNAC
Pas in Viitor
AUTISM ROMANIA - Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism
HAND-ROM fundatie umanitara de orientare si integrare sociala
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism
Asociatia Cercul Doamnelor "Ladies Circle" nr. 17 

2269 vizualizări

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.